LID WORDEN

laat je uitdagen!

'tADELAERTSNEST

clubhuis

AGENDA


NIEUWSARCHIEF


         

2019


10 december 2019

21 december kerstopkomst

Op 21 december sluiten we gezamenlijk het jaar of tijdens onze kerstbijeenkomst. We gaan samen lekker lunchen! Start is om half 12, einde 2 uur. Neem een kaarsje mee als je het Vredeslicht mee naar huis wilt nemen.

4 december 2019

Check je scoutingloten!

Heb jij scoutingloten gekocht van onze leden? Check dan snel de trekking van vandaag of je iets gewonnen hebt. spannend! www.scoutingloterij.nl

1 oktober 2019

9 oktober groepsdag

De tweede zaterdag is het weer tijd voor de groepsdag, waar ook de leden overvliegen die naar hun volgende speltak gaan. Dit jaar doen we een blotevoetenpad waar ook jij natuurlijk over heen mag! Duim je voor mooi weer?


14 september 2019

Je kunt nog even Scoutingloten kopen/verkopen!

We doen mee aan de Nationale scoutingloterij van Scouting Nederland: elk lot dat we verkopen levert ons geld op, en er zijn leuke prijzen mee te winnen. Onze leden verkopen nog tot en met 12 oktober, dus je kunt nog meedoen.De trekking is op 4 december, meer info op www.scoutingloterij.nl. Vraag bij onze leden om de loten.

14 september 2019

We zijn weer begonnen!

De zomervakantie is voorbij, dus goed nieuws: scouting is weer begonnen! Tof om iedereen weer te zien en nieuwe avonturen te beleven. En als je vriendjes/vriendinnetjes eens wilt laten zien wat scouting is: Welkom!

6 april 2019

Antwoord op het raadsel!

Had je het geraden? Goed zo! Het is Joke, onze penningmeester. Wat een topvrijwilliger! Al zo lang actief en achter de schermen druk bezig om te zorgen dat we leuke activiteiten kunnen doen. Natuurlijk samen met de rest van ons toffe team. Weet je trouwens dat er altijd plek is voor meer toffe vrijwilligers? Voor allerlei klussen, groot en klein. We gaan je de komende tijd misschien wel bellen om te vragen wat jij leuk vindt om te doen. Tot snel!


4 mei 2019

Heb je wat tijd over?

Onze groep draait helemaal op vrijwilligers. We zijn een gezellig team met best veel mensen, maar er is altijd ruimte voor meer! Maar wat kun je allemaal doen? Dat hebben we in een takenoverzicht voor je gezet, dat kun je hier bekijken.

27 april 2019

Nog ietsje meer info13 april 2019

Weet jij het al?6 april 2019

Raad jij het?

We hebben een raadsel voor jullie. De komende 4 weken lichten we iedere keer een tipje van de sluier op. herken jij deze topvrijwilliger?12 januari 2019

Een geweldig 2019!

Met een spannend mysterie la Cluedo zijn we weer van start gegaan op 12 januari. We wensen jullie veel avontuur en plezier toe in 2019.


201824 december 2018

Fijne feestdagen!

We beginnen weer op 12 januari, met een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van 10 tot 12 uur.

18 november 2018

winter 2018/2019

Sint is in Nederland! Dat betekent dat de komende tijd er een aantal bijzondere dingen bij Scouting staan te gebeuren.
Bij de welpen is er op 1 december bijzonder bezoek.... de andere speltakken vieren Sinterklaas op eigen manier met surprises of spelletjes.
De laatste opkomsten van dit jaar zijn op 15, 19 en 21 december.
Dit jaar bakken we geen oliebollen, we houden een jaartje pauze.
Op 22 december halen we het Vredeslicht op en kun je dit bijzondere vlammetje ook verspreiden in jouw omgeving.
In het nieuwe jaar startten we met zijn allen.
Hou je mailbox in de gaten voor meer informatie!

11 september 2018

AH Sportactie: Scouting past bij jou!

Bij Albert Heijn kun je vanaf 17 september sparen om een paar keer mee te doen bij een vereniging. Wij doen ook mee, kom een kijkje bij ons nemen.
Meer info hier.

6 september 2018

We beginnen weer!

De eerste opkomst van de Roadrunners is op woensdag 5 september. De welpen, bevers, scouts en roverscouts beginnen weer op 15 september. Welkom!

5 februari 2018

Jantje Beton & NLDoet

In maart doen we mee aan twee leuke landelijke acties.
In de eerste week collecteren we voor Jantje Beton. Dit Fonds zet zich in voor meer speelruimte voor kinderen. Een deel van onze opbrengst mogen we zelf gebruiken voor ons Spel.
Op 9 10 maart doen we mee aan NLDoet, en nodigen we iedereen uit om bij ons te komen klussen. Zie hier voor meer info.2017


15 december 2017

Oliebollen!

We gaan weer oliebollen bakken met de groep voor Oud & Nieuw, dus iedereen kan weer bij ons bestellen. De jeugdleden hebben bestellijsten meegekregen, maar er kan ook direct besteld worden.
Meer info vind je hier.

1 oktober 2017

Groepsdag

  Op zaterdag 12 oktober van 14:00 tot 16:00 hebben we weer groepsdag met leuke activiteiten en overvliegen van een aantal bevers en welpen. Neem een korte broek en handdoek mee.

4 september 2017

We beginnen weer!

De eerste opkomst van de Roadrunners is op woensdag 6 september. De welpen, bevers, scouts en roverscouts beginnen weer op 9 september. Welkom!

15 augustus 2017

Waterspeeldag

De bevers nodigen iedereen tussen 4 en 7 voor de Waterspeeldag op 30 augustus!11 juli 2017

Seizoensafsluiting

Komende zaterdag 15 juli is het alweer zo ver: de gezamenlijke seizoenssluiting! We starten om 18:45u bij Slot Assumburg. Met  deze gezellige avond begint ook de zomervakantie voor de groep. De opkomsten starten weer op woensdag6 en zaterdag 9 september.

3 juli 2017

Rabo Fietsdag

  Wat een mooie dag om te fietsen was het! Sommigen hebben zelfs een dubbele ronde gefietst. En er hebben ook een paar anonieme deelnemers ons nummer op de stempelkaart geschreven: 160,- haalden we op, top!


site van de Rabobank

3 april 2017

Kom erbij!

  Een aantal van ons team gaat een nieuwe weg inslaan dit jaar, en dat biedt dus mooi kansen voor jou! Laat je uitdagen en misschien wordt je onze koersgevende voorzitter, veelzijdige secretaris of doorlichtende penningmeester.  Klik snel op de icoontjes! of ga naar onze vacatures.

voorzitter  secretaris  penningmeester


16 februari 2017

Klus mee met NLDoet

  Op 10 en 11 maart doen we mee met NLDoet en doen we een aantal leuke klussen rondom het clubhuis. We gaan een haag, planten, de buitenkant schilderen en een buitenbank plaatsen. Doe je mee?  Vrijdag en zaterdag 8.30 - 16.00. Meer info en opgeven via klusteam@helen-keller.nl.
Meer info over NLDoet vind je hier.

22 februari 2017

Kom erbij!

  Een aantal van ons team gaat een nieuwe weg inslaan dit jaar, en dat biedt dus mooi kansen voor jou! Laat je uitdagen en misschien wordt je onze koersgevende voorzitter, veelzijdige secretaris of doorlichtende penningmeester.  Klik snel op de icoontjes! of ga naar onze vacatures.

voorzitter  secretaris  penningmeester

16 februari 2017

Klus mee met NLDoet

  Op 10 en 11 maart doen we mee met NLDoet en doen we een aantal leuke klussen rondom het clubhuis. We gaan een haag, planten, de buitenkant schilderen en een buitenbank plaatsen. Doe je mee?  Vrijdag en zaterdag 8.30 - 16.00. Meer info en opgeven via klusteam@helen-keller.nl.
Meer info over NLDoet vind je hier.


4 februari 2017

Jantje Beton Collecte

  Tussen 9 en 24 februari collecteren we voor Jantje Beton. deze organisatie zet zich in voor speelruimte voor kinderen. Onze groep krijgt direct een percentage van wat wij zelf ophalen. De jeugdleden krijgen tijdens de opkomst op 9-2 een bus en uitleg mee. Deze kan tot 25 februari weer ingeleverd worden.

9 januari 2017

Nieuw jaar, nieuwe uitdaging?

  We wensen iedereen een avontuurlijk en geweldig 2017! Een aantal van ons gaat een nieuwe weg inslaan dit jaar, en dat biedt dus mooi kansen voor jou! Laat je uitdagen en wordt onderdeel van onze gezellige club. Kijk snel verder bij onze vacatures.

201613 december 2016

Oliebollen

  Je kunt weer oliebollen bij ons bestellen! Meer info hier.

13 december 2016

Vredeslicht

  Geef het Vredeslicht door! Kom met je kaarsje naar ons clubhuis op 17 december tussen 18 en 19 uur en neem het licht mee naar huis. Meer info hier.

7 december 2016

Nationale Vrijwilligersdag

  Onze groep draait volledig op een geweldige groep vrijwilligers. Leiding, bestuur, klussers, begeleiders, helpende handen, vandaag zeggen we tegen hen allemaal:

 


14 november 2016

Sint op bezoek!

  Sinterklaas is weer in het land en natuurlijk gaat hij niet aan ons clubhuisje voorbij. Op 3 december is hij te gast bij de elpen en bevers. En natuurlijk zal hij ook wat achterlaten voor de roadrunners en scouts die week.  De eigenwijze roverscouts en stammers komen later aan bod. Wel braaf zijn nog even, he?

28 oktober 2016

Afgelast! Workshop stoelenpimpen

  Helaas, door te weinig aanmeldingen gaat de workshop komende zondag 30 oktober niet door. We gaan een andere datum kiezen, wordt vervolgd.


Iedereen kan meedoen! Meer info en aanmelden: penningmeester{@}helen-keller.nl


30 augustus 2016

Huttendorp Hotsjietonia

  Zaterdag 3 september kun je de bevers helpen met hun huttendorp. Ben je tussen 4 en 7 jaar oud, kom dan naar ons clubhuis tussen 12 en 3 en bouw gezellig mee!


30 augustus 2016

Welkom terug!

  We beginnen weer op woensdag 31 augustus (Roadrunners) en zaterdag 3 september (welpen, scouts, explorers). De bevers hebben wat langer opkomst, want gaan een huttendorp bouwen! 13 juli 2016

Fijne vakantie!

  We wensen jullie allemaal een hele fijne zomer toe en veel plezier op kamp, vakantie of wat je ook maar voor leuke plannen hebt. Na de vakantie beginnen we weer op woensdag 31 augustus en zaterdag 3 september. Tot dan!18 juni 2016

Rabo Fietsdag

  Tjonge wat hebben veel mensen voor ons gefietst! Wel een stuk of 20, dank je wel!


site van de Rabobank


28 februari 2016

Jantje Beton Collecte

  Van 5 t/m 12 maart collecteren we voor Jantje Beton. Door mee te doen dragen we bij aan buiten spelen n verdienen we direct wat voor onze groep.
Iedereen krijgt een collectebus mee op 5 maart en we leveren ze 12 maart weer in. Meer informatie krijg je per e-mail.


12 maart NLDoet

  Zin om je handen uit de mouwen te steken voor onze groep? Help mee een hek om ons terrein te zetten op 12 maart en doe mee met NL Doet. Meer info vind je op nldoet.nl.

11 januari 2016

Winterchallenge

  Ben je 4 tot 6 jaar oud? Neem je ouders en broertjes en zusjes dan op 23 januari mee naar onze Winterchallenge!
Sneeuw of niet, we gaan Olaf de sneeuwpop ontmoeten, een speurtocht doen, lekker opwarmen bij het kampvuur en nog veel meer!
Meer info


2015


22 december 2015

Fijne feestdagen!

  Wil je nog oliebollen bestellen? Doe dat hier.
De opkomsten beginnen weer vanaf 6 januari, tot in 2016!

7 december 2015

Kerst en Vredeslicht

Zaterdag 19 december is onze gezamenlijk Kerstopkomst van 15.00 tot 17.00. Neem een glazen potje, een oude kerstkaart en je oliebollenlijst mee.

Tussen 18.00 en 19.00 is iedereen welkom om het Vredeslicht te halen. Info vind je hier.

7 december 2015

Vrijwilligers bedankt!

Vandaag op Nationale Vrijwilligersdag willen we al onze vrijwilligers extra bedanken voor hun geweldige inzet!


4 december 2015

Sinterklaas

We hadden op 28 november bezoek van Sinterklaas en twee pieten. Sint had het nieuwe clubhuis vorig jaar niet gezien en wilde natuurlijk wel even kijken. De welpen en bevers vonden het best spannend, maar zoals we allemaal weten zijn Sint en de pieten erg aardig en iedereen kreeg ook nog eens pepernoten en een cadeautje!

9 november 2015

Deen Jeugd Sponsoractie

In oktober werden bergen actiemunten bij Deen Europaplein voor ons gespaard. 6 november kregen we van Deen een mooie cheque van €724,67 uitgereikt, bedankt! Daarvoor kunnen we mooi spelmateriaal kopen.3 november 2015

Natuurwerkdag 7-11

Zaterdag 7 november werken onze welpen en scouts weer mee aan de natuurwerkdag, bij kasteel marquette en kasteel assumburg.

29 september 2015

We bestaan 50 jaar!

We gaan dit jubileum vieren op 3 oktober tijdens onze groepsdag. We beginnen met het overvliegen van enkele leden naar de volgende speltak en daarna is een open dag. Het programma vind je hier.
Neem een paar leuke foto's van mooie momenten mee.


2 september 2015

Deen SponsoractieDoe boodschappen bij Deen van 6 september t/m 17 oktober! Klik hier voor meer info.2 september 2015

13-9 Rabo Fietstocht

Een mooie tocht fietsen n geld ophalen voor onze club? Het kan op 13 september!

klik op de poster voor meer info.
site van de Rabobank
 

23 augustus 2015

We beginnen weer!

Het schooljaar is begonnen en dat betekent dat ook Scouting weer van start gaat. De eerste opkomsten zijn op 26 en  29 augustus, op de tijden die je gewend bent. Tot gauw!

23 augustus 2015

Vandalisme

In de zomer was niet alles leuk: we hadden veel last van vernielingen. De haag aan de westkant is helemaal weg, en de kampvuurkuil is meerdere malen te grazen genomen. Onbegrijpelijk. We laten ons natuurlijk niet kisten, maar het is ontzettend zonde van alle tijd, moeite en kosten.We hebben contact met politie, buurtteam en gemeente. Hulp bij een meer hufterproof herstel is welkom!
persbericht en foto's

27 juni 2015

Fijne zomer!

We wensen jullie een fijne vakantie. De opkomsten beginnen weer op 26 en 29 augustus.

6 juni 2015

seizoenssluiting

De zomervakantie komt er snel aan. Nog een paar weken en dan sluiten we alweer het eerste scoutingseizoen in ons nieuwe clubhuis af.
Op vrijdag 26 juni houden we een kampvuur voor alle leden in onze eigen kampvuurkuil, vanaf 19.00u. Je krijgt per mail meer informatie.

15 mei 2015

Beverjungledoedag

Onze scoutingregio houdt voor de bevers en welpen ieder jaar een toffe doedag. Dit jaar hebben ze ons Adelaertsnest als locatie gekozen, en natuurlijk zijn ze van harte welkom! Lekker dichtbij huis dus voor onze bevers en welpen op 6 juni.

28 april 2015

70 jaar Bevrijding

Dit jaar kent Nederland 70 jaar vrijheid. Scouting speelt al jaren in het hele land een rol bij Herdenken & Vieren en dit jaar zijn wij gevraagd om op 5 mei officieel de vlag te hijsen bij het Raadhuis. Enkele scouts en explorers zullen hiermee om 10 uur de afsluitende viering starten. Meer informatie over Herdenken en Vieren en hoe je hierbij kunt stilstaan vind je hier. Meer info over deze vieringen in Heemskerk vind je hier.

2 maart 2015

Jantje Beton & NLDoet

In maart doen we mee met 2 landelijke acties:
De Jantje Beton Collecte (9-14 mrt) komt deels ten goede aan onze groep en verder aan de jeugd van Nederland.
Je ontvangt binnenkort meer informatie.
Tijdens NLDoet op 21 maart gaan we met vrijwilligers onze kampvuurkuil bouwen. Er zijn nog plekken vrij en iedereen kan meedoen!

www.nldoet.nl
-----------------------------

13 februari 2015

een nieuwe jas

Dit jaar bestaat onze groep 50 jaar. Ons eerste kadootje is deze nieuwe frisse lay-out van de website. Ook is een deel van de pagina's vernieuwd en uitgebreid. We hopen je zo nog beter van info te voorzien.
-----------------------------

6 februari 2015

bedankt!

Jullie hebben 72,- voor ons gespaard via Sponsorkliks. Dat is bijna slapend rijk worden: als je je online bestelling via de button hier links doet, spaar je mee en het kost je alleen maar een paar klikken extra.
-----------------------------

5 januari 2015

een geweldig nieuw jaar!

We hopen dat je hebt genoten van de feestdagen. De eerste opkomsten van 2015 beginnen weer, op 7 en 10 januari. Om nog even na te genieten, kun je hier kijken hoe er rondom 't Adelaertsnest prachtig vuurwerk te zien was!2014

23-12-2014
  Fijne feestdagen!
 

23-12-2014
  Volgend jaar weer oliebollen
Onze groep heeft een erg druk jaar achter de rug, dus we hebben besloten een ontspannen jaarwisseling te vieren.
Maar wees gerust, volgend jaar is onze oliebollen-actie er weer!

18-12-2014
  Verspreid met ons het Vredeslicht
  Kom je ook bij ons het Vredeslicht halen? Het licht komt helemaal uit Bethlehem en verspreidt zich via kinderen en scouts over de hele wereld.
  Neem je kaarsje mee naar ons clubhuis en ontsteek het op zaterdag 20-12 tussen 13.45u of zondag 21-12 tussen 11.00u en 12.00u.
Meer informatie over het vredeslicht vind je hier: vredeslicht

10-11-2014
Decembershoppen? Sponsorkliks!
Bestel jij je cadeaus bij de grote webshops? Boek je een wintersportvakantie?
Een nieuw mobiel abonnement?
  Doe dat via de sponsorkliks-knop en steun de groep!
“SponsorKliks,

10-11-2014
Zonnestrijd gestreden
Helaas waren wij niet de gelukkige winnaars van de gratis zonnepanelen van Natuur&Milieu.
We willen wel iedereen bedanken voor de stemmen!

14-10-2014
Laatste lootjes
Hoe gaat het met jullie lotenverkoop van de Grote Clubactie?
Vergeet niet je lijsten dit weekend in te leveren bij de leiding.
Heb je geen lijst? Dat geeft niet,
je kunt gewoon bij familie en kennissen vragen of ze loten 3,- willen kopen.
Doorgeven kan bij Marjon van Kooten info@helen-keller.nl
Je krijgt de loten mee op de groepsdag op 25 oktober.

2-9-2014
Zonnestrijd
We maken kans op gratis zonnepanelen van Natuur&Milieu!
Stem tussen 24 september t/m 31 oktober op onze groep op www.zonnestrijd.nl.
  Klik hier voor meer informatie.

7-8-2014
Opening clubhuis
Op 20 september vindt de feestelijke opening van het clubhuis plaats.
Alle leden zijn welkom en natuurlijk ook alle mensen die mee hebben geholpen.
Op dezelfde dag houden we ook een renie voor oud-leden.

7-8-2014
Verhuizing
Het is bijna zover: in september gaan we verhuizen! De spullen gaan over op 5 en 6 september.
De leden verhuizen op 13 september.
Meer info lees je hier.
  De eerste opkomsten vinden plaats bij Scouting Adelbertus, Marquettelaan 30.
Daarover hoor je meer van je leiding.

27-6-2014
Fijne vakantie
We wensen iedereen een fijne zomervakantie!
We starten het seizoen met een gezamenlijke opkomst op 30 augustus.

18-6-2014
Seizoensafsluiting
Op vrijdag sluiten we het scoutingseizoen traditioneel met zijn allen.
  Dit keer zijn ook de ouders welkom, bij clubhuis Graaf Floris V vanaf 19.00u.
Kijk in de agenda voor meer informatie.

18-6-2014
Kom ook een kijkje nemen!
De bouw van het clubhuis is al heel ver.
Op 28 juni van 10 tot 12 houden we voor de nieuwsgierigen onder ons een open huis.
Ook organisaties die interesse hebben in medegebruik zijn van harte welkom.

18-6-2014
Clubhuis fase twee
Afgelopen zaterdag heeft Melobouw het clubhuis overgedragen aan ons bouwteam.
De casco is klaar en de nuts-voorzieningen worden gelegd.
  In deze volgende fase zullen wij onder leiding van het bouwteam zelf de werkzaamheden voortzetten.
  Wie mee wil helpen kan zich melden via uitzendbureau@helen-keller.nl.

27-5-2014
Niet storen!
We snappen dat jullie nieuwsgierig zijn naar het nieuwe clubhuis.
We vragen iedereen echter om buiten de hekken te blijven en de werkmannen niet te storen.
De bouwplaats is verboden terrein en de mannen werken graag hard en veilig door.
Wil je dichterbij, dan kan dat op 28 juni (zie hieronder).15-4-2014
Het dak eraf... eh ..erop!
Deze week heeft het nieuwe clubhuis een mooi groen dak gekregen.
Volg de ontwikkelingen via facebook en de foto-albums.

1-4-2014
Nieuwsbrief Clubhuis 2
Vorige week is de nieuwsbrief uitgekomen.  Je kunt hem hier downloaden.
Niet per mail ontvangen?
Neem contact op met de redactie, misschien staat je mailadres niet goed geregistreerd.


19-3-2014
Volg de bouw
De bouw van het nieuwe clubhuis is in volle gang.
Regelmatig zijn er nieuwe foto's te bekijken in ons speciale album bij de clubhuis-pagina.

19-3-2014
oud-leden gezocht
In het najaar openen we officieel het nieuwe clubhuis.
We willen dit met veel mensen vieren, daarom houden we ook een renie.

Ben jij of ken jij een oud-lid? geef contactgegevens door via de renie-pagina.
Dan houden we je op de hoogte.

19-3-2014
Klikkend rijker!
Als je een online bestelling gaat doen in een van de grotere webshops, doe dat dan via de Sponsorkliks-knop.
<<<< Ongemerkt
hebben we al bijna 30,- via Sponsorkliks gespaard. Bedankt!
6-2-2014
symbolische start bouw 15 feb
In de week van 17 februari is de bouw echt begonnen.
Op 15 februari stonden we bij deze mijlpaal stil met een symbolische start.
251tv was aanwezig en maakte dit filmpje.


13-1-2014
vergunning definitief & bouw van start
Per 4 januari is onze omgevingsvergunning definitief.
Het bouwbedrijf heeft groen licht gekregen en zal binnen een paar weken beginnen met de fundering.
Wil je op de hoogte blijven? Volg onze facebook-pagina.

3-1-2014
Ouderavond
Op donderdag 9 januari houden we een ouderavond.
Onderwerpen zijn de bouw van het clubhuis en groepsontwikkeling.
De koffie en thee staan klaar vanaf 19.15u.


2-1-2014
Gelukkig nieuwjaar!
We wensen iedereen een geweldig 2014 toe.
De eerste opkomsten zijn op de volgende dagen:
Welpen en Explorers 4 januari
Roadrunners 8 januari
bevers en scouts 11 januari

10-12-2013
trekking Scoutingloterij
Heb je Scoutingloten gekocht? Check dan gauw of je iets gewonnen hebt!
Vandaag was de trekking van de Scoutingloterij en je kunt op www.scoutingloterij.nl vinden op welke lotnummers een prijs is gevallen.

1-12-2013
Webshoppen? Sponsorkliks!
Bestel jij je cadeaus bij de grote webshops? Boek je een wintersportvakantie?
Gebruik de sponsorkliks-knop <--- en steun de groep!10-6-2013
Tijd over voor een leuke klus?
Wist je dat er altijd iets bij ons te doen is voor iemand met een beetje tijd?
Nieuwe leiding en bestuurders, maar ook handige mensen voor een kleine klus zijn altijd welkom.
Onze vacatures zijn te vinden bij de vrijwilligerscentrale.
Kijk bij vrijwilligersklussen in het linkermenu voor meer info.

16-12-2013
Bestel hier je oliebollen
Dit jaar verkopen we weer oliebollen voor oud&nieuw.
We bakken ze zelf in de vroege uurtjes van 31 december, dus lekker vers.
Er zijn bollen met en zonder krenten en appelbeignets.
Onze leden krijgen allemaal een lijst om bestellingen te verzamelen.
Geen lijst of scout in de buurt? Klik snel hier!

15-12-2013
Rommelmarkt
Zaterdag 21 december houden we een gezellige rommelmarkt in het clubhuis.
Je bent van 10.00u tot 13.00u welkom om rond te snuffelen!
Wil je zelf spullen kwijt? Breng ze dan langs op vrijdag 20-12 van 18.30 tot 19.00u.
Bekijk hier de poster.

15-12-2013
Kerst opkomst
Op vrijdag 20 december hebben we met zijn allen een Kerstopkomst. 
Deze is van 19.00u tot 20.30u in het clubhuis.
Neem een zaklamp mee en een kerstmuts, als je die hebt.
Dit is voor alle speltakken de laatste opkomst van het jaar.
Vantevoren kun je spulletjes voor de rommelmarkt langsbrengen, van 18.30u tot 19.00u.
Of neem het mee naar de opkomst.

11-12-2013
Onze penningmeester IJmonder van het Jaar?
Joke van Bree, onze penningmeester en voorzitter van de clubhuiscommissie
is genomineerd voor IJmonder van het Jaar!
  Laat je waardering zien en stem op haar via deze link.

10-12-2013
Omgevingsvergunning is binnen
Nu de inzagetermijn voorbij is hebben wij de omgevingsvergunning voor het clubhuis binnen.
Er loopt nog een formele beroepstermijn voordat de vergunning onherroepelijk is, maar we kunnen nu echt gaan starten. We houden je via deze site (zie menu links) en de mail op de hoogte!

10-12-2013
trekking Scoutingloterij
Heb je Scoutingloten gekocht? Check dan gauw of je iets gewonnen hebt!
Vandaag was de trekking van de Scoutingloterij en je kunt op www.scoutingloterij.nl vinden op welke lotnummers een prijs is gevallen.

1-12-2013
Online kerstshoppen? Sponsorkliks!
Bestel jij je cadeaus bij de grote webshops? Boek je een wintersportvakantie?
Gebruik de sponsorkliks-knop <--- en steun de groep!
En stem je ook ieder dag op ons op bij Specsavers? (knop hieronder)

19-11-2013
stem op onze groep
Wij zijn n van de goede doelen die kans maken op een bijdrage van Stichting Specsavers Steunt.
Je kunt op onze groep stemmen via deze button.
Je kunt meerdere keren stemmen t/m 16 december, doe je mee?

16-11-2013
nieuwe grond
We hebben een spannende stap gezet: vorige week is door een handtekening bij de notaris de grond voor ons clubhuis officieel aan ons overgedragen.
We mogen er nu ons nieuwe thuis op gaan bouwen.
Het wachten is nog even op de omgevingsvergunning.

26-10-2013
bouwvergunning ter inzage
De vergunning voor het nieuwe clubhuis ligt tot 14 november ter inzage in het raadhuis.
Neem gerust een kijkje, als je nieuwsgierig bent.
Als er geen bezwaren op komen, wordt de vergunning in november verleend. De volgende stap is beginnen met bouwen! We zoeken nog steeds wat fondsen, als je bij wilt dragen lees dan hiernaast verder.

30-9-2013
  groepsdag 12 oktober
De 2e zaterdag van oktober is onze groepsdag. Een aantal leden vliegen dan over naar de volgende speltak.
Je krijgt binnenkort meer informatie.

24-9-2013
  31 fietsende sponsors
Tijdens de Rabobank fietstocht hebben 31 deelnemers voor onze club gefietst. Geweldig!
Het was een prachtige dag en erg gezellig. Op de website van de Rabobank staan foto's.15-8-2013
shop op het web via sponsorkliks
Winkel je wel eens op internet?
Doe dat vanaf nu via Sponsorkliks en spek onze groepskas!
Iedere bestelling via deze site bij de grotere webshops betekent een kleine bijdrage voor ons.
Het is heel simpel: klik op de button hieronder en doe je bestelling.


16-8-2013
Rabo fietstocht 15-9
Fiets je op zondag 15 september ook mee?
Kies hier nummer 81 op de lijst en steun onze groep!


10-6-2013
Tijd over voor een leuke klus?
Wist je dat er altijd iets bij ons te doen is voor iemand met een beetje tijd?
Nieuwe leiding en bestuurders, maar ook handige mensen voor een kleine klus zijn altijd welkom.
Onze vacatures zijn te vinden bij de vrijwilligerscentrale.
Kijk bij vrijwilligersklussen in het linkermenu voor meer info.

22-4-2013
Riddertoernooi 13 april
Het riddertoernooi was hard werken!
Meer dan 20 ridders moesten prinsessen redden, ringsteken, katapult schieten en zwaardvechten.
Toen de zon door de regenwolken kwam zijn ze vervolgens allemaal geridderd en hebben de besten een prijs gewonnen.


17-3-2013
Jantje Beton Collecte
We hebben € 592,- opgehaald met de Jantje Beton collecte!
De helft daarvan gaat rechtstreeks naar onze groep, de andere helft
komt ten goede aan buitenspeelruimte voor kinderen. 100% goed dus!
De zwaarste bus was van welp Roxanne.
Alle collectanten en gulle gevers bedankt!


18-12-2012
Dekamarkt Dukaten-actie
Onze groep was n van de drie doelen voor de Wens-actie van Dekamarkt Heemskerk.
Er zijn veel dukaten in onze bus gedaan, want we kregen de tweede prijs: 750,-
Iedereen bedankt voor jullie dukaten!


26-12-2012
Bricks for Kids: 5.667,- voor local request!
Samen met Scouting Beverwijk heeft onze groep tijdens de kerstdagen een flinke opbrengst gehaald voor local request.
En het was leuk ook, want dat deden we met Lego-bouwen. In een grote hal op de Beverwijkse Bazaar en duizenden stenen van LEGO.


Opbrengst Vomar Flessenactie
In november konden klanten van de Vomar hun statiegeldbonnen aan ons schenken.
Er zijn heel wat flessen gedoneerd, want we hadden een opbrengst van 83 euro!
Iedereen die meegespaard heeft: bedankt!


matchen met bedrijven op Beursvloer
Op 15 november doet onze groep voor de 2e maal mee aan de Beursvloer.
Maatschappelijke organisaties treffen daar bedrijven om te zien of ze iets voor elkaar kunnen betekenen.
Allerlei soorten matches zijn mogelijk, we richten ons vooral op praktische gunsten voor het nieuwe clubhuis.
Als tegenprestatie bieden we echte scoutingactiviteiten als bedrijfs- of kinderfeestje.


Jeugdsportpas van start
In november komen 4 vrijdagen 12 kinderen een kijkje nemen bij Scouting.
Met de JeugdSportpas kunnen ze diverse actieve hobbies bezoeken om te zien wat ze het leukst vinden.
In november krijgen we kinderen in de beverleeftijd op bezoek.


4e plaats stimuleringsprijs
Marcia de Bruijn, leidster van de blauwe vogels heeft met hulp van 3 scoutinggroepen een film gemaakt
over scouts met een beperking. Natuurlijk hielpen onze roadrunners mee!.
Met die film heeft ze nu de 4e plaats in de stimuleringsprijs van Scouting Nederland en de Rabobank gewonnen.
Met de 4e plaats heeft ze voor de 3 groepen € 1000,- gewonnen. Gefeliciteerd, Marcia!
Lees meer hierover op de website van Scouting Nederland.


Fietsers bedankt!
Tijdens de Rabobank-fietstocht hebben 24 mensen voor onze vereniging gefietst. Dat is een opbrengst van 240 euro.
het was een mooie zonnige dag, met uiteindelijk veel meer opbrengst dan wij hadden verwacht. Bedankt!


Seizoenstart
We starten weer begin september. Zie de kalender voor de eerste opkomsten. >>>


Welpen graven schat op.
Op het welpenkamp, afgelopen Pinksteren, werden de welpen heuse archeologen.
Met aanwijzingen werden ze naar een schat geleid, die ze bijna kwijt raakten aan een stel schatrovers.
Gelukkig wonnen de welpen in een kwisduel en kon de schat veilig naar het museum gebracht worden.


Clubhuis ligt er weer netjes bij
De gemeente heeft ons geholpen door het pad naar en rondom het clubhuis opnieuw aan te leggen.
Door vandalisme rondom de bouw raakten we niet alleen het pad maar zelfs de stoeptegels kwijt.
De gemeente deed meer dan we dachten en doneerde ook nieuwe tegels.
Als tegenprestatie maakten we op hun verzoek de achterkant van het clubhuis ook netjes.
Dat knapt op en past natuurlijk veel beter bij de nieuwe schooltuin!


Winnaars Highland Games

Onze explorers hebben 24/25 maart de regionale Highland Games gewonnen.
Tijdens dit weekend in Schots thema strijden explorers uit de hele regio tegen elkaar in allerlei spellen en opdrachten.
De Games worden georganiseerd door Scouting Assendelft, en tijdens deze editie versloegen onze jonge meiden alle andere clans.


Opgeruimd Molenbos
Onze leden maken regelmatig gebruik van het Molenbos.
Om het bos speelbaar te houden, hebben we samen met de andere groepen aan PWN gevraagd of wij kunnen helpen met het onderhoud.
Voor het eerst hebben we zaterdag het bos opgeruimd.
We kunnen er nu weer lekker spelen! Zie ook het nieuwsbericht op de landelijke site


drukke tweede JeugdSportPas
Dit keer zelfs 20 aanmeldingen!
De kinderen in de welpenleeftijd mogen in januari en februari 4 keer komen kijken of ze scouting leuk vinden.


Trekking Scoutingloterij
Op 6 december was de trekking van de Scoutingloterij.
Heb je scoutingloten gekocht? Kijk dan of je een prijs hebt gewonnen op Nationale Scoutingloterij


Beursvloer een succes
Op donderdag 17 november troffen ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar op de Beursvloer.
Ook onze groep deed mee en maakte maar liefst 7 matches.
Onder andere bouwadvies, een ecotoilet tijdens de bouw en alvast een bezoek van Sint in 2012 zijn vastgelegd.
Zie ook het filmpje op Buurtlink


drukke eerste JeugdSportPas
14 aanmeldingen hadden we voor de jeugdsportpas!
De kinderen in de beverleeftijd mogen in november 4 keer komen kijken of ze scouting leuk vinden.


Nieuw groepslogo voor groep nieuwe stijl

op de open dag van 12 maart zijn we als volledig gemengde groep van start gegaan, bij alle speltakken zijn nu meisjes en jongens welkom. Ook is ons nieuwe groepslogo onthuld.
Het logo is samengesteld uit diverse ontwerpen die bij een prijsvraag zijn ingeleverd. Emile Rijnders, de vader van Iris heeft het logo vervolgens verwerkt tot een mooi geheel. En daarbovenop heeft hij ook nog eens een prachtig nieuw gevelbord voor ons gemaakt! Heel erg bedankt!


filmpjes vernieuwd!
We hebben nu een youtube-account waar we filmpjes opzetten. Ga snel naar foto's/filmpjes!


Clubhuiscommissie zoekt versterking
We zijn dringend op zoek naar versterking in de clubhuiscommissie.
Door de nieuwbouw van de school komt ons toch al knusse thuis in gedrang.
We willen zo snel mogelijk verkassen naar onze nieuwe plek. Dit staat of valt met de kracht van deze commissie.


scouts winnen RSW

Onze scouts hebben de regionale scoutingwedstrijden gewonnen!
Ze mogen nu hun beste beentje voor zetten op de landelijke wedstrijden in het Pinksterweekend.