LID WORDEN

laat je uitdagen!

'tADELAERTSNEST

clubhuis

AGENDA




Explorers

De explorers zijn jongens en meiden van 15 t/m 18. In een kleine groep houden ze opkomst op zaterdagavond. De explorers organiseren hun eigen programma, met hulp van de begeleiding. Ze doen wat ze leuk vinden en zoeken de uitdaging op. Bijvoorbeeld het maken van een film, het bouwen van een groot pionier-object, een GPS-tocht of een volleybaltoernooi met de explorers uit de buurt.
Door het jaar heen houden ze af en toe een weekend, of doen ze mee aan een landelijke activiteit.
De explorers helpen ook af en toe een handje bij groeps-activiteiten. Bijvoorbeeld als spelbegeleiding, of het organiseren van een activiteit.

In de zomer gaan de explorers op expeditie: een kamp dat ze zelf organiseren. Een week of langer, soms in het buitenland. Primitief of luxe, trekkend of een vaste plek. Met een aantal uitdagingen en vooral veel lol.
Eens in de vier jaar kunnen de explorers ook kiezen of ze meedoen aan de Wereld Jamboree: hét internationale kamp van Scouting, ergens op de wereld.

Lijkt het je leuk om explorer bij Elfregi Helen Keller te worden? Stuur dan een mailtje en kom eens langs op zaterdagavond! Je kunt vier keer komen kijken en daarna hoef je pas te beslissen of je blijft.