LID WORDEN

laat je uitdagen!

'tADELAERTSNEST

clubhuis

AGENDA
Welpen

De Welpenhorde bij de Helen Keller bestaat uit jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar, die elke zaterdag tussen 09:30 en 11.30 opkomst hebben.

Elke week staat het enthousiaste leidingteam, bestaande uit Akela, Ikki, Mang, Mor en Raksha voor de Welpen klaar. Dit zijn namen van dieren uit de Jungle. De avonturen die wij meemaken zijn namelijk gebaseerd op het klassieke verhaal van Rudyard Kipling: het Jungleboek. In dit boek wordt het verhaal over Mowgli, een jongetje dat in de wildernis terecht komt en opgenomen wordt door een wolvenhorde, vertelt. De verschillende thema's uit dit verhaal komen regelmatig terug in het programma.
Elke week doen we andere leuke dingen. We doen veel spelletjes (binnen en buiten), knutselen vaak, leren echte scoutingtechnieken (bijv. knopen en speurtochten) en zullen ook af en toe marshmallows roosteren boven een kampvuurtje.
Door verschillende activiteiten te doen die gerelateerd zijn aan één bepaald thema, kan je als Welp ook een insigne verdienen. Je zou bijvoorbeeld de kook-, sport- en cultuurinsignes kunnen halen, maar er zijn er nog veel meer. Soms gaan we met de hele groep aan de slag voor een insigne, maar je kan dit natuurlijk ook zelf doen!

Elk jaar met Pinksteren gaan de Welpen op kamp in een clubhuis van een andere groep uit deze omgeving. Om het jaar gaan de Bevers van onze groep ook gezellig mee. Elk kamp heeft een eigen thema, de afgelopen jaren hebben we een Indiana Joneskamp, een Sprookjeskamp en een Kokkamp gehad.

Lijkt het je leuk om bij de welp te worden bij onze groep? Stuur dan een mailtje en kom eens langs op zaterdagochtend! Je kunt vier keer komen kijken en daarna hoef je pas te beslissen of je blijft.